понеділок, 23 листопада 2015 р.

МОН розпочато підготовку до вступної кампанії
                  Міністерством освіти і науки розпочато проведення серії нарад-семінарів з питань підготовки до проведення вступної кампанії 2016 року.


Зокрема, наради мають пройти у п’ятьох українських містах, перша з яких відбулась 18 листопада у Одеському національному політехнічному університеті. У заході взяли участь директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров, проректори та відповідальні секретарі приймальних комісій вищих навчальних закладів південного регіону.

За повідомленням прес-служби МОН, представник відомства висвітлив питання підготовки до проведення вступної кампанії 2016 року.

За його словами, вступна кампанія має пройти за правилами, спрямованими на запобігання корупції та відкритості отримання інформації на всіх етапах вступних випробувань.

Директор департаменту вищої освіти МОН також окреслив головні питання, над якими працює Міністерство освіти, зокрема, імплементація Закону «Про вищу освіту», підготовка до реформи системи державного замовлення, інтеграція в систему європейської освіти.

Він повідомив, що перед всіма структурами вищої освіти країни у найближчий час постане низка важливих завдань: розвиток інноваційних освітніх проектів, успішне проведення вступної кампанії за новими Умовами прийому до ВНЗ, впровадження постанови КМУ «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти», створення та реалізація нових ліцензійних умов, систему контролю над їхнім дотриманням, перепідготовки як системи післядипломної освіти тощо.

Немає коментарів:

Дописати коментар